SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lättnader gällande Covid restriktionerna från Myndigheterna
2021-09-24 18:31

Vi är väldigt glada över de lättnader som nu träder i kraft från månadsskiftet september/oktober.

 

Dessa innebär att vi nu från i höst kan både arrangera och delta i tävlingar och uppvisningar.

 

Vi vill förstås fortsätta att bidra till vår del av att minska smittspridningen av Corona och vi är fullt medvetna om att pandemin inte är över.

 

Under våra ordinarie träningar fortsätter vi därför att hålla fast vid våra satta direktiv

• Handtvätt innan man går in i våra hallar

• Torka avtorkningsbar utrustning mellan varje grupp/trupp

• Föräldrar hämtar och lämnar sina barn utanför hallen (FA grupper har en förälder med in i hallen då detta ingår i FA- träningsupplägg).

 

Självklart så gäller fullt frisk och symtomfri för alla aktiviteter och arrangemang i SMGK.

Stopp! Min kropp!
2021-09-21 10:03
Nu under v. 38 jobbar vi i SMGK med ämnet Stopp! Min Kropp!
 
Vi lyfter ämnet i alla våra grupper (förutom FA- familjegrupper).
För alla barns rätt till Trygghet!
 
 
Material och filmer från Rädda Barnen.
Rädda Barnens - stopp min kropp vecka
mera info:
Sigtuna Märsta GK Årsmöte 26/9
2021-09-13 12:09

Den 26:e september är det dags för SMGKs Årmöte

 

Plats : Steningehöjdens cafeteria

Tid: 15.00-16.00

 

Anmälan krävs: Kansli@smgk.se

Senast den 24/9

 

Vi hälsar alla medlemmar välkomna!

Ny Grupp för Flickor födda 2014 startar i Sigtuna
2021-09-07 13:24
Foto Elin Eriksson

Vi har nu möjligheten att starta upp en ny grupp för Flickor födda 2014 i Sta Gertrud - Sigtuna

 

Varmt välkomna och boka in er i gruppen!

 

Terminstart den 12/9
Plats: Sta Gertrud

Dag: Söndagar

Tid: 14,30-16,00

 

 

SMGK CUPEN
2021-08-26 12:29

SMGK Arrangerar SMGK CUPEN

 

23-24oktober 2021 i Steningehöjdens sporthall

 

Inbjudan

 

 

2021-08-25 09:04

Covid-19 uppdatering

Styrelsen och verksamhetsledare har fortsatt en tät dialog gällande Covid-19 situationen globalt såväl som lokalt. Vi följer de direktiv som kommer från Folkhälsomyndigheten, RF, Svenska Gymnastikförbundet och Sigtuna Kommun samt självklart pandemilagen.


Nedan gäller från 2021-08-25 och tills vidare.

 • Läger som inkluderar övernattning är tillåten om gymnasterna från SMGK inte blandas med andra gymnaster/aktiva.
 • Begränsningar av antal aktiva samt åldersbegränsningar i hallarna i Sigtuna kommun är borttagna.
 • All passning är tillåten men ska begränsas.
 • Avstånd mellan gymnasterna i hallen i den mån det går.
 • Fullt frisk och symptomfri. Observera att alla symptom behöver vara över innan du kan närvara vid SMGK aktivitet.
 • Offentliga sammankomster: max 50personer
 • För samtliga grupper gäller avlämning av gymnaster utanför entrén till hallen (där ledare möter upp eller gymnasten går in själv med kod).
 • Handtvätt för samtliga deltagare innan man går in i hallen – alternativt handsprit/gel om tvättmöjligheter saknas. Handtvätt ska även föregå ex fruktpaus.
 • Tvättservetter finns för avtorkning av torkbara ytor. Torkbara ytor torkas mellan varje tränande grupp/trupp. I Steningehöjdshallen finns dessa i hallen i övriga hallar har huvudledare med sig dessa till varje träning.
 • För tränande i Steningehöjdshallen ska läktare inte användas för att minimera beröring av händer och räcken.
 • Vi ber att gymnaster håller sina träningstider och inte kommer tidigare alt. stannar kvar i hallen efter träning - också detta för att minimera antalet aktiva i hallen.
 • Externa tävlingar tillåtna under förutsättning att man följer uppsatta direktiv från arrangör myndigheter.
 • Utomhusträning som del av träning rekommenderas ex uppvärmning när vädret tillåter.

 

Utlandsvistelse:
Du som varit utomlands behöver följa FHMs och Regeringens direktiv vid ankomst till Sverige

 • Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som har rest utanför Norden tar ett PCR-test vid hemkomst till Sverige. Det gäller även om du inte har symtom. Rekommendationen gäller inte dig som fullvaccinerad. Det gäller inte heller dig som har haft covid-19 under de senaste sex månaderna.
 • Vid inresa från länder som UD avråder från  rekommenderar Folkhälsomyndigheten att du testar dig vid ankomst samt även fem dagar efter ankomst. Du bör också isolera dig i en vecka efter ankomst till Sverige.
 • Fullvaccinerade personer utan symtom undantas från rekommendationen om testning och isolering efter ankomst till Sverige oavsett vilket land du varit i.

 

Riksidrottsförbundet och Gymnastikförbundet har en tät dialog med Folkhälsomyndigheten för att kunna ge stöd och direktiv gällande vilka regler som gäller för idrott i allmänhet och gymnastik i synnerhet. Vi behöver även rätta oss efter Sigtuna Kommuns direktiv gällande aktivitet i deras lokaler.

Vi ber er alla vara lyhörda för eventuella symptom och stanna hemma om ni inte är helt friska.
Vid frågor så ber vi att ni vänder er till styrelsen via mail: styrelsen@smgk.se så kommer de att återkoppla till er snarast möjligt. Alternativt Verksamhetsledare via kansli@smgk.se

 

//SMGK Styrelse och SMGK Verksamhetsledare

Bokningen öppnar så smått för hösten!
2021-06-28 15:49
Då ska vi ta och öppna våra grupper för hösten.
 
Ni som tidigare medlem i SMGK (Våren 2021) har förtur med era bokningar tom sista juli - därefter släpper vi samtliga grupper med lediga platser fria för bokning av nya medlemmar Dvs nya medlemmar är välkomna att börja boka in sig per den 1/8-2021.
 
Vi har i dagsläget kraftiga begränsningar av antalet deltagare i alla hallar beroende på pandemin. Förhoppningsvisa lättas dessa per den 15/7 då kommer vi att utöka platserna i grupperna.
 
Terminens gymnastik kommer att vara inomhus och terminen startar v. 35
 
Vissa grupper saknar vi ledare till och är därmed inte upplagda för bokning.
Du har först och främst förtur till din grupp från våren 2021 men per den 1/7 har du möjlighet att byta mellan grupperna i föreningen.
 
Är du intresserad av att bli ledare? Veta mer? Kontakta mig på kansli@smgk.se.
Du som ledare har förtur in med ditt barn i en grupp, förmånlig träningsavgift för ditt barn och ett mindre arvode betalas ut. Du får dessutom förmånen att vara med under alla träningar och se gympaglädjen och utvecklingen.
 
Hoppas se så många av er som möjligt i hallarna till hösten.
 
ps missa inte öppet hus 21/8 kl 10-14 i Steingehöjdshallen samt happening under Sigtuna Mötesrunda på Wenngarn lördag och söndag 28-29/8 håll utkik efter tider!
Sigtuna Märsta Gymnstikklubb - Årets förening 2020!
2021-06-23 14:58
Varje år utser Gymnastikförbundet Årets förening. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det Sigtuna Märsta Gymnastikklubb som får den fina utmärkelsen.

 

Motiveringen till utmärkelsen som beslutas av Gymnastikförbundets styrelse är:

 

”Årets förening 2020 har vuxit och utvecklat sin förening i en mycket positiv riktning, bl a genom ett gediget arbete med värdegrundsfrågor och för det sätt man lyckats implementera dem i alla led. Föreningen visar också på en tydligt inkluderande föreningskultur med stor lyhördhet inför medlemmars åsikter och önskemål, vilket har resulterat i en välmående förening med ett stort gemensamt ansvar för hela verksamheten. Förståelsen för vikten av välutbildade ledare har visat sig avgörande för den breda verksamhet som föreningen erbjuder för alla åldrar i alla stadier – helt i enlighet med gymnastikens utvecklingsmodell. Vi är stolta över att utse Sigtuna Märsta GK till Årets förening 2020.”

 

Hela artikeln på SvGF sida

SMGK söker filmare för livestreaming av Idrottsgala
2021-06-23 09:51
SMGK söker nu någon som kan och vill ingå i en livestreaminggrupp för vårt kommande event Idrottsgalan Sigtuna kommun - maj 2022.
 
Vi vill kunna livesända eventet och att man som tittare betalar för sin länk.
Pengarna kommer att vara en dela av budgeterade intäkter för att finansiera eventet.
 
Bakgrund:
SMGK kommer att arrangera en Idrottsgala för Sigtuna kommuns alla idrottsföreningar - liknande den stora idrottsgalan som vi brukar kunna se på tv.
Middag för de som önskar, läktarplatser för andra och så även livestream för de som vill följa eventet den digitala vägen.
Priser till idrottare och ledare i kommunens idrottsföreningar kommer att delas ut samt underhållning med musik och framträdanden.
 
Har du kunskap inom filmning/livesändningar och tycker att detta låter intressant så hör gärna av dig till mig på kansli@smgk.se.
Mvh
Anne-Lee Holm / SMGKs Verksamhetsledare
 
Covid-19
2021-03-01 13:15
Det är tyvärr ganska höga siffror för Sigtuna kommun gällande smittspridningen och jag ser att jag får in lite frågor gällande hur man ska agera vid bekräftad smitta.
 
Notera att du ska förhålla dig enligt reglerna för bekräftad smitta om du skickar in ett covid test - detta gäller tills dess att du fått ditt provsvar - därefter gäller direktiv beroende på vad provsvaret visat.
 
För SMGK:
> Inkubationstiden för Covid är 5-14dagar.
 
> Om en familjemedlemmen har bekräftad Covid-19 så ska övriga i familjen ha blivit kontaktade av sjukvården gällande ev smittspridning och då kommit med förhållningsregler som hela familjen ska följa.
 
> Utdrag från FHM:
Alla, oavsett ålder, som har fått förhållningsregler ska följa dem, stanna hemma, undvika kontakter med andra och i övrigt bete sig som att man har testats positivt för covid-19.
 
> Förhållningsreglerna för friska hushållskontakter gäller från datumet då den sjuke personen testat sig och sju dagar framåt. Efter att förhållningsreglerna har upphört bör alla i hushållet vara uppmärksamma på symtom samt minimera sina kontakter med andra i ytterligare sju dagar.
Detta betyder att vi (SMGK) vill att även om du är testad med negativt provsvar att du avstår aktivitet med oss i SMGK i ytterligare 7dagar då det är de rekommendationer som FHM anger.
 
För frågor eller funderingar kontakta oss via kansli@smgk.se  alt styrelsen@smgk.se
 
Följ alltid de rekommenadationer som kommer ut via FHM/krisinformation
50-Års jubileum 2012
2020-10-15 09:31

Fler bilder (+128) >>
Fotograf Elin Eriksson Gala 2012
 
SMGK i Vilda Västern- the movie
2020-09-20 21:27
Väntan är över!
Här är den nu- THE ONE AND ONLY

SMGK i Vilda Västern!Stort tack till Frida Nellbeck för alla timmar vid klippbordet💕

Stötta oss gärna genom valfri swish-summa 
på 123 225 9299
Intäkter för inträde, lotteri och fika gick förlorade då vi inte kunde genomföra galan med publik
Välkommen på SMGK Årsmöte
2020-09-17 21:33
Vi påminner om klubbens årsmöte söndagen den 27 september 2020 kl.15:00 i Spegelsalen, Steningehallen.
För att inte riskera landets uppsatta maxantal för samlingar önskar vi anmälan senast 20 september.
Hälsar, Styrelsen
Covid-19 uppdatering
2020-06-15 10:47

Riksidrottsförbundet har en tät dialog med Folkhälsomyndigheten för att kunna ge stöd och direktiv gällande vilka regler som gäller för idrott i allmänhet. Riksidrottsförbundet har sedan löpande dialog med specialförbund (ex Svenska Gymnastikförbundet) för att stötta och ge direktiv på idrottsspecifika områden.

På söndag den 14/6 kommer nya direktiv att gälla för idrotter med närkontakt.
Bland annat kommer rådet om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare att tas bort.

RF:s tolkning av detta är att även idrotter där mycket närkontakt förekommer kan genomföras (efter den 14/6).
Svenska Gymnastikförbundet följer samma linje och tillåter all passning efter den 14/6.
Med ovan som stöd tillåter SMGK all passning i samtliga grupper efter den 14/6.


Inga lättnader ges i övrigt gällande Folkhälsomyndighetens övriga råd.

·       God handhygien – tillgång till handtvätt alternativt handsprit

·       Fullt frisk och symptomfri (även lindrigt symptom

·       Utomhus om möjlighet finns ex uppvärmning.

·       Inga sammankomster över 50personer


Extra direktiv och förhållningssätt ser ni nedan

·       För samtliga grupper gäller avlämning av gymnaster utanför entrén till hallen (där ledare möter upp eller gymnasten går in själv med kod). Familjegruppsgymnaster får ha en förälder med i hallen då detta ingår i upplägget. Detta för att minimera antalet personer i hallen och därmed eventuell smittorisk.

·       Handtvätt för samtliga deltagare innan man går in i hallen – alternativt handsprit/gel om tvättmöjligheter saknas. Handtvätt ska även föregå ex fruktpaus.

·       Tvättservetter finns för avtorkning av torkbara ytor. Torkbara ytor torkas mellan varje tränande grupp/trupp. I Steningehöjdshallen finns dessa i hallen i övriga hallar har huvudledare med sig dessa till varje träning.

·       SMGK uppmuntrar till att utföra del av träningen utomhus ex uppvärmning/styrka i den mån det går.

·       För tränande i Steningehöjdshallen ska läktare inte användas för att minimera beröring av händer och räcken.

·       Vi ber att gymnaster håller sina träningstider och inte kommer tidigare alt. stannar kvar i hallen efter träning - också detta för att minimera antalet aktiva i hallen.


LÄGER:
Kan genomföras både internt och extern om resan till och från lägret sker utan behov av publika transportmedel såsom buss/tåg/flyg mm samt ligga inom en radie av 2timmars körsträcka. Detta för att hinna transportera hem en deltagare som ev. insjuknat under pågående läger. Lägerlokalen ska inte delas av gymnaster från annan förening under pågående träning. Direktiven från folkhälsomyndigheten gäller alltid vilket innebär att ledare behöver göra en bedömning om ovan allmänna SMGK direktiv kan uppfyllas innan läger genomförs.


TÄVLINGAR:
Vi ser i dagsläget inte någon möjlighet för våra trupper att närvara vid tävling då antalet, även utan publik, skulle överstiga 50personer.
Som ersättning för tävling kan en trupp bjuda in till/bli inbjuden till en träningstävling där 2 trupper tävlar mot varandra, utan publik men med närvarande domare. Kravet på max 50personer kvarstår.


Vi ber er alla vara lyhörda för eventuella symptom och stanna hemma om ni inte är helt friska.


Vid frågor så ber vi att ni vänder er till styrelsen via mail: styrelsen@smgk.se så kommer de att återkoppla till er snarast möjligt.
Alternativt Verksamhetsledare via kansli@smgk.se

Vi försöker hela tiden att hålla oss uppdaterade om nya direktiv från myndigheterna, RF och Svenska gymnastikförbundet.

 

//SMGK Styrelse och SMGK Verksamhetsledare

 

 

SMGK Informerar om nytt digitalt föreningssystem
2019-05-09 15:52

Vi har börjat använda ett automatiserat och digitalt föreningssystem för att skapa ännu bättre förutsättningar för att utveckla vår verksamhet.


Detta innebär att du som medlem kommer att kunna betala dina avgifter via digitala betalningsmetoder – en smidigare upplevelse för dig och en enklare hantering för oss.


Detta kommer även att bidra till en minskad manuell administration för oss som förening då din betalning kommer att prickas av direkt i vårt system. Så fort du har betalt din Medlemsavgift får du tillgång till en oas av smarta funktioner i SportAdmin MedlemsApp!

En administrationsavgift mellan 9-59kr, beroende på beloppet, per betalning tillkommer.


Vi önskar er alla en skön sommar och ser fram emot en ny termin i höst med många roliga träningar.

//Styrelsen

Nyheter från våra grupper
TRUPP Tävling, 26/08 12:24 
Motion, 23/02 11:35 
BARN 2-6år, 23/02 10:41 
Träningsgrupper från 7år, 23/02 10:36 
TRUPP Tävling, 17/01 15:29 
TRUPP Tävling, 22/11 12:16 
TRUPP Tävling, 21/10 10:08 
TRUPP Tävling, 30/09 09:43 
TRUPP FLICK | UTF BLÅ, 08/07 14:29 
TRUPP FLICK | FTF Blå, 08/07 14:26