Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Höstens Grupper
2020-06-30 16:35
Nu är nästa alla höstens grupper klara och redo för bokning.

Du som medlem under våren 2020 har förtur med din bokning under en specifik förbokningsperiod - därefter släpps obokade platser fria för bokning och vi kan inte längre garantera en plats i någon grupp.

Förbokning för samma grupp som du gick i våren 2020 öppnar 5/7.
Förbokning för du som vill välja en annan grupp/byta grupp öppnar 19/7

Bokningen öppnar för ALLA den 2/8.

Fyller ditt barn 5 i år? Då är det dags att byta till Barngrupp - BA14-15

Fyller ditt barn 7 i år? Då är det dags att byta till Flick/pojkgrupp - FL.../ PO... (lägg till ditt barns födelseår så hittar du rätt)

BOKA

För dig med barn född 2009 eller äldre så är halltiderna inte klara än men kommer upp inom kort

Vi söker fortfarande ledare för Fa- Familjegruppen i St Per på lördagar - skulle du vara intresserad eller vill veta mera- kontakta mig på kansli@smgk.se

Vi söker också Huvudledare för at kunna starta upp en ny BA14-15 grupp i 
St Per - är du intresserad eller vill veta mera - kontakta mig på kansli@smgk.se

Som ledare har ditt barn förtur in i våra grupper, du får ett litet arvode och förmånlig träningsavgift för ditt barn - förutom förstås glädjen att vara med ditt barn och se hen och andra utvecklas.
Utbildning, mentor, stöttning får du från oss i SMGK förstås.


Hoppas vi ses i höst!

//SMGK

SMGKs Eldsjäl
2020-06-16 11:40
Energifyllda och alltid lika glada Tobias Ohlsson är en av SMGKs Eldsjälar. (Sigtuna möte 2019)

1) Hur länge har du varit engagerad i SMGK?

* Oj, det var en svår fråga. Jag har ju varit med barnen på familjegympa när de var små, men jag hamnade väl inte i listorna förrän jag blev truppförälder i det som då var MTP. Om det var fyra eller sju år sen minns jag inte. Närmare fyra i alla fall.

2) Varför har du valt att engagera dig i SMGK?

* Livet blir inte roligare för att man låter bli.

Mer seriöst så är det egentligen inte jag som valt utan mina barn som tycker gymnastik är roligt och jag tror att om jag visar att deras intressen är viktiga för mig, blir de tryggare och tar det på större allvar. 

Så det är kanske inte så mycket mitt engagemang som en investering i mina barns fritid och framtid. Som förälder utan erfarenhet och utbildning gör jag inte så stor nytta på träningarna, och allt för ofta är barnen hemma från träningen innan jag kommit från jobbet, så jag gör mer nytta som truppförälder och stöttar truppen och klubben med annat.

 3) Roligaste minne från din tid i SMGK?

* När jag spräckte en söm i byxorna på Adventsutmaningen. 

Men det roligaste var nog Uppsvenska för ett par år sen. Det var visserligen varmt som 17 i hallen och tyvärr minns jag inte hur det gick för våra lag, men det var så många ur klubben som hjälpte till och det var så positiv stämning bland oss som jobbade med det tycker jag.

4) Vilket är ditt tips på att få andra att engagera sig mera i SMGK?

* Ja du, man har bara ett liv. Att inse att man missat något när chansen passerat är alltid surt. 

Hur man får någon annan än sig själv att inse att några timmar per månad med trevliga ungdomar och roliga ledare är något som berikar livet, är en fråga jag inte läst tillräckligt med psykologi för att ge ett kreativt svar på. Den som läser det här är förmodligen redan frälst på något sätt.

 

Covid-19 uppdatering
2020-06-15 10:47

Riksidrottsförbundet har en tät dialog med Folkhälsomyndigheten för att kunna ge stöd och direktiv gällande vilka regler som gäller för idrott i allmänhet. Riksidrottsförbundet har sedan löpande dialog med specialförbund (ex Svenska Gymnastikförbundet) för att stötta och ge direktiv på idrottsspecifika områden.

På söndag den 14/6 kommer nya direktiv att gälla för idrotter med närkontakt.
Bland annat kommer rådet om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare att tas bort.

RF:s tolkning av detta är att även idrotter där mycket närkontakt förekommer kan genomföras (efter den 14/6).
Svenska Gymnastikförbundet följer samma linje och tillåter all passning efter den 14/6.
Med ovan som stöd tillåter SMGK all passning i samtliga grupper efter den 14/6.


Inga lättnader ges i övrigt gällande Folkhälsomyndighetens övriga råd.

·       God handhygien – tillgång till handtvätt alternativt handsprit

·       Fullt frisk och symptomfri (även lindrigt symptom

·       Utomhus om möjlighet finns ex uppvärmning.

·       Inga sammankomster över 50personer


Extra direktiv och förhållningssätt ser ni nedan

·       För samtliga grupper gäller avlämning av gymnaster utanför entrén till hallen (där ledare möter upp eller gymnasten går in själv med kod). Familjegruppsgymnaster får ha en förälder med i hallen då detta ingår i upplägget. Detta för att minimera antalet personer i hallen och därmed eventuell smittorisk.

·       Handtvätt för samtliga deltagare innan man går in i hallen – alternativt handsprit/gel om tvättmöjligheter saknas. Handtvätt ska även föregå ex fruktpaus.

·       Tvättservetter finns för avtorkning av torkbara ytor. Torkbara ytor torkas mellan varje tränande grupp/trupp. I Steningehöjdshallen finns dessa i hallen i övriga hallar har huvudledare med sig dessa till varje träning.

·       SMGK uppmuntrar till att utföra del av träningen utomhus ex uppvärmning/styrka i den mån det går.

·       För tränande i Steningehöjdshallen ska läktare inte användas för att minimera beröring av händer och räcken.

·       Vi ber att gymnaster håller sina träningstider och inte kommer tidigare alt. stannar kvar i hallen efter träning - också detta för att minimera antalet aktiva i hallen.


LÄGER:
Kan genomföras både internt och extern om resan till och från lägret sker utan behov av publika transportmedel såsom buss/tåg/flyg mm samt ligga inom en radie av 2timmars körsträcka. Detta för att hinna transportera hem en deltagare som ev. insjuknat under pågående läger. Lägerlokalen ska inte delas av gymnaster från annan förening under pågående träning. Direktiven från folkhälsomyndigheten gäller alltid vilket innebär att ledare behöver göra en bedömning om ovan allmänna SMGK direktiv kan uppfyllas innan läger genomförs.


TÄVLINGAR:
Vi ser i dagsläget inte någon möjlighet för våra trupper att närvara vid tävling då antalet, även utan publik, skulle överstiga 50personer.
Som ersättning för tävling kan en trupp bjuda in till/bli inbjuden till en träningstävling där 2 trupper tävlar mot varandra, utan publik men med närvarande domare. Kravet på max 50personer kvarstår.


Vi ber er alla vara lyhörda för eventuella symptom och stanna hemma om ni inte är helt friska.


Vid frågor så ber vi att ni vänder er till styrelsen via mail: styrelsen@smgk.se så kommer de att återkoppla till er snarast möjligt.
Alternativt Verksamhetsledare via kansli@smgk.se

Vi försöker hela tiden att hålla oss uppdaterade om nya direktiv från myndigheterna, RF och Svenska gymnastikförbundet.

 

//SMGK Styrelse och SMGK Verksamhetsledare

 

 

2020-06-03 10:55
 
Höstens grupper
2020-05-11 11:39

Nu inväntar vi besked från kommunen om vilka hallar/dagar och tider vi får för nästa period (HT20/VT21). Vi brukar få besked runt midsommar och därefter påbörjar vi vår planering av grupper inför hösten 2020.

Terminen planeras att startar v. 36

Du som befintlig medlem kommer att få meddelande om när din förbokningspeirod är via mail (håll utkik även i din skräppost).

Du som ny medlem kommer att kunna boka in dig under augusti månad i de grupper där vi har platser lediga. Spana in på hemsidan där du både skapar konto och gör din egen bokning online.


Vill du bli ledare hos oss?
Vi har fina förmåner för dig som ledare och erbjuder förstås både interna och externa utbildningar - kontakta kansli@smgk.se för mera information eller skicka en intresseanmälan via vår hemsida

 https://www.smgk.se/form/?ID=150273

Uppdatering Covid-19
2020-04-23 09:59
När tiden flyter på är det lätt att glömma bort de uppsatta rutinerna iom Covid-19.

Myndigheterna är försiktigt positiva och anar en utplanande kurva och SMGK vill understryka att detta på inget sätt ger några som helst lättnader gällande de direktiv som föreningen satt upp.

Vi är rädda om varandra och andra i vår omgivning.

Påminner om vikten av att följa uppsatta direktiv.


SMGK fortsätter att hålla sin verksamhet öppen för alla som är friska och symptomfria.


Träningstider för vissa grupper i hallarna är justerade för att undvika att vi är fler än 50personer inom samma utrymme.

Engångstvättlappar är också utdelade till alla huvudledare för att enkelt kunna tvätta av fasta redskap mellan varje aktiv grupp och på detta sätt minska eventuell smittspridning.

Handtvätt före ingång till samtliga hallar samt före eventuell fruktpaus gäller sedan tidigare för alla aktiva.


Som förening ser vi att vi kan fylla ett stort socialt och fysiskt behov som finns, och som kommer att fortsätta finnas hos våra friska barn och unga.


Viktigt är att du som medlem/ledare stannar hemma vid även lindrigt symptom samt även noggrant följer de direktiv som föreningen förmedlar för att säkerställa minsta möjliga smittorisk.

Stänger grundskolorna kommer även vi att stänga ner vår verksamhet.


Extra direktiv och förhållningssätt ser ni nedan.
• För samtliga grupper förutom Familjegrupper gäller avlämning av gymnaster utanför entrén till hallen (där möter ledare upp gymnasterna). Detta för att minimera antalet personer i hallen och därmed eventuell smittorisk.

• Handtvätt för samtliga deltagare innan man går in i hallen – handdesinfektion efter handtvätt i de fall handdesinfektion finns att tillgå. Handtvätt ska även föregå ev. fruktpaus.

• Familjegrupper – Fortsätter som tidigare då föräldrar till sina egna barn är de som står för den fysiska kontakten.
Tvättservetter finns för rengöring av fasta ytor där gymnasterna har beröring såsom ex mattor. Vissa av våra Familjegrupper kan komma att genomföra sina pass utomhus.

• Barngrupper, flickgrupper och pojkgrupper har fått förslag på träningsupplägg/övningar som minimerar fysisk kontakt. Fokus blir på stationer och teknik där gymnasterna i största mån kan genomföra övningarna själva. Endast säkerhetspassning sker av ledare.
Tvättservetter finns för rengöring av fasta ytor där gymnasterna har beröring såsom ex mattor.

• Trupper kommer att planera sina träningar där endast säkerhetspassning krävs samt teknikstationer för att minimera fysisk kontakt. I de fall vikter vid ex styrka används skall dessa tvättas av mellan varje användning med för ändamålet avsedda tvättservetter detta gäller även hårda ytor där gymnasterna har beröring såsom ex mattor. Inga parövningar används i styrka eller stretch.

• Tider för grupper har justerats för att hinna släppa ut tidigare tränande innan nästa omgång gymnaster kommer in i hallen – detta för att undvika större samlingar av gymnaster på samma plats som ex. entré.

• För tränande i Steningehöjdens sporthall ska läktare inte användas för att minimera beröring av händer och räcken.

• Vi ber att gymnaster håller sina träningstider och inte kommer tidigare alt. stanna kvar i hallen efter sin träning – också detta för att minimera antalet aktiva i hallarna.

• Hel eller del av träning kan komma att  ske utomhus.


LÄGER:
Inga externa läger tillåts av någon trupp tills vidare.
Läger för enskild trupp kan genomföras men utan övernattning för att minimera risken att någon blir sjuk under tiden och därmed sprida smitta.


Gala:
Vi ser inga indikationer på att restriktionerna för maxantalet 50/sammankomst är på väg att lätta vilket gör att vi inte kommer att kunna genomföra vår årliga GALA på vanligt sätt.

Vi ser nu över möjligheten att göra en filmad version av galan - en SMGK GALAFILM.
Planen är att ge alla grupper en slot-tid i Steningehöjdens sporthall där de kör sin bana och galadansen (enskilt/grupp) som då filmas. Vi kommer att ge tid för in och utpassering så att inga grupper är i hallen samtidigt, obligatorisk handtvätt innan man kommer in i hallen samt att vi städar av de redskap som kan tvättas av mellan varje grupp. Mera info kommer direkt till er medlemmar ang. detta.Vår förhoppning är att kunna fortsätta att aktivera våra barn och unga som är friska och som behöver få röra på sig även under dessa svåra tider. Vi är medvetna om att förutsättningarna kan ändras snabbt och styrelsen kommer att ha dagliga avstämningar gällande rådande läge.


Vid frågor så ber vi att ni vänder er till styrelsen via mail: styrelsen@smgk.se så kommer de att återkoppla till er snarast möjligt.
Alternativt Verksamhetsledare via kansli@smgk.se

Vi försöker hela tiden att hålla oss uppdaterade om nya direktiv från myndigheterna, RF och Svenska gymnastikförbundet.


Vi ber er alla vara lyhörda för eventuella symptom och stanna hemma om ni inte är helt friska.

Kallelse skickas ut inför varje träning – vi ber er svara på dessa kallelser för att på bästa sätt kunna planera antalet ledare för respektive träning också här för att minimera onödigt många personer i hallarna.
Ladda ner medlemsappen för snabb och enkel access till kallelser mm.
https://play.google.com/store/apps/details
Eller
https://apps.apple.com/…/app/sportadmin-medlem…/id1225556243

SMGK Informerar om nytt digitalt föreningssystem
2019-05-09 15:52

Vi har börjat använda ett automatiserat och digitalt föreningssystem för att skapa ännu bättre förutsättningar för att utveckla vår verksamhet.


Detta innebär att du som medlem kommer att kunna betala dina avgifter via digitala betalningsmetoder – en smidigare upplevelse för dig och en enklare hantering för oss.


Detta kommer även att bidra till en minskad manuell administration för oss som förening då din betalning kommer att prickas av direkt i vårt system. Så fort du har betalt din Medlemsavgift får du tillgång till en oas av smarta funktioner i SportAdmin MedlemsApp!

En administrationsavgift mellan 9-59kr, beroende på beloppet, per betalning tillkommer.


Vi önskar er alla en skön sommar och ser fram emot en ny termin i höst med många roliga träningar.

//Styrelsen

Adventsutmaningen 2017
2017-12-13 09:59
 
Härligt samarbete mellan skola och föreningsliv
2017-11-16 00:15

Som Idrottslärare har Katarina Brännlund Hultén observerat att många av eleverna på skolan saknade fritidsaktiviteter. Med sin kunskap om hur viktigt det är att röra på sig regelbundet för motorikutvecklingen, hälsa/välbefinnande och det sociala samspelet beslutade sig Sagaskolan med Katarina i spetsen för att ha ett idrotts-och-hälsa tema på skolan.

 

I början av oktober blev vi i Sigtuna Märsta GymnastikKlubb (tillsammans med flera andra föreningar i kommunen) kontaktade av Katarina gällande ett samarbete mellan skola och föreningsliv.

 

SMGK nappade på detta härliga initiativ.

 

I samarbete med Arlandagymnasiets gymnastikprofil så arrangerade SMGK gymnastiklektioner i Sagaskolan för åk 1,2 och 3 (för de barn som anmält intresse) under tisdagen den 14/11. Eleverna fick prova på att göra kullerbyttor, hjulningar, balansera, stå på händer, hoppa på satsbräda mm.

 

Ken Welch som är lärare på Arlandagymnasiets gymnastikprofil och även ledare i SMGK såg en win/win effekt med att hans elever (som är gymnaster och ledare i SMGK) skulle komma och hålla i dessa lektioner som en del av sin utbildning.

 

Som verksamhetsledare i SMGK blir jag alldeles varm i hjärtat när vi tillsammans kan skapa sådan härlig energi och rörelseglädje som vi hade i Sagaskolan.

 

Tack Katarina för inbjudan!

Gympahälsningar

Anne-Lee Holm

SMGK Verksamhetsledare

SMGKs önskelista
2017-10-25 10:02

Vi söker nu dig som kan tänka dig att sponsra SMGK med de små sakerna i vår verksamhet. Kanske kan du eller ditt företag bidra med något av nedan. Många sparade kronor blir snart nya redskap/kläder mm

Kontakta mig på kansli@smgk.se om du kan tänka dig att bidra med något av nedan. Tack för att du stöttar SMGK💕

Tuschpennor för blädderblock
Blädderblockspapper
Whiteboardpennor
Kopieringspapper - Betongfabriken - Anette 🙏
Fönsterkuvert - höger
Verktygslåda
*Skruvmejsel #stjärna
#vanlig
*skiftnyckel (olika storlekar)
* hammare
* tång (olika varianter)
Syskrin
* Synålar (olika grovlekar)
* Knappnålar
* Tråd (Vit/Svart/Brun/Röd/Blå)

Entré Steningehöjden
* Stora kuddar
* Dynor till bänkar
* Gröna växter - Anne-Lee Holm 
* Ljuslyktor (täckta för brandsäkerheten)
* Bordsdukar-små

Styrelsen informerar!
2017-07-05 10:18
Hej alla
Intresserade av en resumé från föregående styrelsemöte?
Kika in på OM KLUBBEN - STYRELSEN INFORMERAR 

Där kommer vi framöver att lägga in en sammanfattning av våra styrelsemöten.

//SMGK Styrelsen
SMGKs första stora tävling - Uppsvenska Mästerskapen på lördag den 27/5
2017-05-25 09:40
Resultatlistor : http://www.smgk.se/sida/?ID=190096
På lördag arrangerar vi vår största tävling genom tiderna - Uppsvenska Mästerskapen! 

22 lag är anmälda från flera olika platser i Sverige. SMGK har med flera lag på både för- och eftermiddag. Så kom och njut av fin gymnastik i Vikingahallen på lördag den 27 maj.

På plats finns massor med gott att äta - både fika och grillmat

Om du inte kan komma dit så kommer vi att sända tävlingen live på SMGKs Youtube-kanal.
 

Länk till SMGKs Youtubekanal är:

http://www.youtube.com/user/SMGKtrupp


Resultatlistorna finner du under TRUPP Tävling - SMGK arrangerar

http://www.smgk.se/sida/?ID=190096
Sigtuna Märsta GK - Årets förening 2016!
2017-05-04 21:20
Evelina Magnusson, Anette Wilnersson, Carina Nordlander och Anne-Lee Holm
Sigtuna Märsta GK hade i kväll äran att få ta emot priser för Årets Förening 2016 i Sigtuna kommun.

Vi är otroligt stolta över utmärkelsen.  Ytterligare ett bevis på att föreningen arbetar i rätt riktning. Vi har fantastiska krafter i föreningen med ledare, gymnaster och truppföräldrar som tillsammans med styrelsen skapar en stark förening och ger gympaglädje för stora som små gymnaster.

//Anne-Lee
SMGK Verksamhetsledare
4-dagars sommarläger 16-19 juni
2017-05-03 08:03
Nu är platserna till vårt sommarläger öppet för bokning!

Vi erbjuder 2timmar/dag för våra gymnaster födda 2010-2008
För gymnaster födda 2007 och tidigare erbjuder vi 4,5timmar/dag.

Massor av gympaglädje där gymnasterna får träna och utvecklas tillsammans.

Frukt ingår!

Kostnad för dig född 2010-2008 : 600kr
Kostnad för dig född 2007 och tidigare: 1 000kr

Kika in under topmenyn BOKA och anmäl dig! Begränsade platser.

Hoppas vi ses i hallen i sommar!

//Anne-Lee
Verksamhetsledare


Nyheter från våra grupper
TRUPP Tävling, 17/01 15:29 
TRUPP Tävling, 22/11 12:16 
TRUPP Tävling, 21/10 10:08 
TRUPP Tävling, 30/09 09:43 
TRUPP FLICK | UTF BLÅ, 08/07 14:29 
TRUPP FLICK | FTF09 Blå, 08/07 14:26 
Motion, 11/12 21:29 
TRUPP Tävling, 31/08 11:27 
TRUPP Tävling, 19/02 09:08