SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kansliet stänger för sommaren
2021-07-05 16:36

Kansliet stänger för sommaren v. 28-31

För akuta ärenden kontakta Styrelsen - styrelsen@smgk.se

 

Ha en skön sommar!

Bokningen öppnar så smått för hösten!
2021-06-28 15:49
Då ska vi ta och öppna våra grupper för hösten.
 
Ni som tidigare medlem i SMGK (Våren 2021) har förtur med era bokningar tom sista juli - därefter släpper vi samtliga grupper med lediga platser fria för bokning av nya medlemmar Dvs nya medlemmar är välkomna att börja boka in sig per den 1/8-2021.
 
Vi har i dagsläget kraftiga begränsningar av antalet deltagare i alla hallar beroende på pandemin. Förhoppningsvisa lättas dessa per den 15/7 då kommer vi att utöka platserna i grupperna.
 
Terminens gymnastik kommer att vara inomhus och terminen startar v. 35
 
Vissa grupper saknar vi ledare till och är därmed inte upplagda för bokning.
Du har först och främst förtur till din grupp från våren 2021 men per den 1/7 har du möjlighet att byta mellan grupperna i föreningen.
 
Är du intresserad av att bli ledare? Veta mer? Kontakta mig på kansli@smgk.se.
Du som ledare har förtur in med ditt barn i en grupp, förmånlig träningsavgift för ditt barn och ett mindre arvode betalas ut. Du får dessutom förmånen att vara med under alla träningar och se gympaglädjen och utvecklingen.
 
Hoppas se så många av er som möjligt i hallarna till hösten.
 
ps missa inte öppet hus 21/8 kl 10-14 i Steingehöjdshallen samt happening under Sigtuna Mötesrunda på Wenngarn lördag och söndag 28-29/8 håll utkik efter tider!
Sigtuna Märsta Gymnstikklubb - Årets förening 2020!
2021-06-23 14:58
Varje år utser Gymnastikförbundet Årets förening. Utmärkelsen bygger på nomineringar från regionerna och i år är det Sigtuna Märsta Gymnastikklubb som får den fina utmärkelsen.

 

Motiveringen till utmärkelsen som beslutas av Gymnastikförbundets styrelse är:

 

”Årets förening 2020 har vuxit och utvecklat sin förening i en mycket positiv riktning, bl a genom ett gediget arbete med värdegrundsfrågor och för det sätt man lyckats implementera dem i alla led. Föreningen visar också på en tydligt inkluderande föreningskultur med stor lyhördhet inför medlemmars åsikter och önskemål, vilket har resulterat i en välmående förening med ett stort gemensamt ansvar för hela verksamheten. Förståelsen för vikten av välutbildade ledare har visat sig avgörande för den breda verksamhet som föreningen erbjuder för alla åldrar i alla stadier – helt i enlighet med gymnastikens utvecklingsmodell. Vi är stolta över att utse Sigtuna Märsta GK till Årets förening 2020.”

 

Hela artikeln på SvGF sida

SMGK söker filmare för livestreaming av Idrottsgala
2021-06-23 09:51
SMGK söker nu någon som kan och vill ingå i en livestreaminggrupp för vårt kommande event Idrottsgalan Sigtuna kommun - maj 2022.
 
Vi vill kunna livesända eventet och att man som tittare betalar för sin länk.
Pengarna kommer att vara en dela av budgeterade intäkter för att finansiera eventet.
 
Bakgrund:
SMGK kommer att arrangera en Idrottsgala för Sigtuna kommuns alla idrottsföreningar - liknande den stora idrottsgalan som vi brukar kunna se på tv.
Middag för de som önskar, läktarplatser för andra och så även livestream för de som vill följa eventet den digitala vägen.
Priser till idrottare och ledare i kommunens idrottsföreningar kommer att delas ut samt underhållning med musik och framträdanden.
 
Har du kunskap inom filmning/livesändningar och tycker att detta låter intressant så hör gärna av dig till mig på kansli@smgk.se.
Mvh
Anne-Lee Holm / SMGKs Verksamhetsledare
 
2021-06-22 15:50
 
Prova på tillfällen
2021-06-15 16:46
 
Det här är på gång i SMGK
2021-06-15 16:08

Sommargympa Trupp
V. 25 kommer sommarträningarna för våra trupper igång. Från MT och uppåt för de som vill. MT och FT tränar måndagar och onsdagar. UT och MIX tränar tisdagar och torsdagar (samt vissa söndagar).

Ungdomsläger Trupp (från 13år) Eskilstuna
Den 2-6 augusti drar ett gäng från SMGK på Läger i Eskilstuna. Ett läger för våra ungdomar från 13år och äldre.

Dagläger Trupp 7-12år Steningehöjdshallen
Den 9-11austusti arrangerar SMGK ett dag läger för alla våra truppgymnaster i ålder 7-12år.
3 dagar fyllda av gympa och annat roligt.

Sommargympafritids åk 1-6
SMGK arrangerar den 12-13augusti ett sommargympafritids för alla kommunens barn i
åk 1-6. Man behöver inte vara medlem -anmälan via vår hemsida. Mera information finner du på hemsidan www.smgk.se och på SMGK FB sida. 2 dagar med massor av rörelseglädje i och utanför vår fina Steningehöjdshall.

 

SMGK Öppet hus 21/8
GYMPAGLÄDJE hela dagen! Vi bjuder in alla i kommunen att komma och prova och titta i vår fina Steningehöjdshall. Fråga en SMGK:are! Intresserad av att börja med gymnastik? Intresserad av att bli ledare? Fråga oss så berättar vi mera! Försäljning av begagnade träningskläder, Fika och grill och Profilartiklar.

SMGK Dagen (för alla ledare i SMGK21-22/8)
Vi träffas, byter tankar och idéer, går igenom röda tråden för redskap/internutbildning redskap, workshops, föreläsningar och SMGK ÄR! mm

 

 

Prova på gympa FA, BA, FL, PO och Alla Kan gympa!
Vi kommer att erbjuda prova på för de som vill testa gymnastik. Gäller ej tidigare medlemmar. Information om datum och hur du anmäler dig finner du på hemsidan www.smgk.se och SMGK FB.

Sigtuna Mötesrunda 28-29 aug
Håll utkik på vår hemsida och FB sida för exakta uppgifter – SMGK kommer att vara en del av Sigtuna Mötesrunda – vi kommer att hålla till ute på fina Wenngarn- där är du välkommen att hälsa på oss och prova gymnastik och leka med oss kl11.00-14.00 både lördag och söndag.
För dig mellan 2-12år.

 

Terminsstart
Terminen startar sedan upp igen i höst v.33/34 för våra trupper samt v.35 för våra breddgrupper (träna för glädje).

Det här är på gång i SMGK
2021-05-24 09:26

Terminsavslutning Breddgrupper/träna för glädje
Nu börjar terminen ta slut för våra Familj, Barn, Flick, Pojk och Ungdomsgrupper. Några har redan hunnit haft sin sista träning. Nya grupperna för hösten kommer upp under juni månad och anmälan går först ut till våra medlemmar under VT21 därefter släpper vi kvarvarande platser för nya medlemmar. Hösten starts upp v.35 alt v.36

 

Terminsavslutning Trupp/Träna för att tävla
Även terminen för våra tävlande trupper närmar sig sitt slut. Under v.23/24 avslutar samtliga trupper sin termin. Terminen startar sedan upp igen i höst v.33/34

 

Sommargympa Barn, Flick och Pojkgrupper
SMGK arrangerar 4 sommarträningstillfällen för Barn, Flick&Pojkgrupper med start redan nu i maj. Du behöver inte vara medlem för att vara med utan anmäler dig till önskat antal dagar via vår bokningssida på www.smgk.se. Våra grupper är anpassade efter de restriktioner som finns och de kommer att vara inomhus.

 

Sommargympa Trupp
Som vanligt så kommer vi att erbjuda alla våra tävlande trupper (från MT och uppåt) sommargympa för de som vill. MT och FT erbjuds 2tillfällen/v, UT och MIX erbjuda 2-3tillfällen/v.
Antalet tillfällen beror på tillgång till ledare och intresse från gymnasterna. Mera information om detta kommer till ledare och aktiva via mail inom kort.

 

Ungdomsläger Trupp (från 13år) Eskilstuna
Den 2-6 augusti drar ett gäng från SMGK på Läger i Eskilstuna. Ett läger för våra ungdomar från 13år och äldre.

 

Dagläger Trupp 7-12år Steningehöjdshallen
Den 9-11austusti arrangerar SMGK ett dag läger för alla våra truppgymnaster i ålder 7-12år. 3 dagar fyllda av gympa och annat roligt. Inbjudan kommer till aktiva inom kort.

 

Sommargympafritids åk 1-6
SMGK arrangerar den 12-13augusti ett sommargympafritids för alla kommunens barn i
åk 1-6. Man behöver inte vara medlem -anmälan via vår hemsida. Mera information kommer inom kort upp på hemsidan och via våra sociala medier. 2 dagar med massor av rörelseglädje i och utanför vår fina Steningehöjdshall.

 

SMGK Öppet hus 21/8
GYMPAGLÄDJE hela dagen! Vi bjuder in alla i kommunen att komma och prova och titta i vår fina Steningehöjdshall. Fråga en SMGK:are! Intresserad av att börja med gymnastik? Intresserad av att bli ledare? Fråga oss så berättar vi mera! Försäljning av begagnade träningskläder, Fika, Profilartiklar till försäljning.

 

SMGK Dagen (för alla ledare i SMGK21-22/8
Vi träffas, byter tankar och idéer, går igenom röda tråden för redskap och fristående, internutbildning redskap, workshops, föreläsningar och SMGK ÄR! mm

Prova på gympa FA, BA, FL, PO och Alla Kan gympa!
Vi hoppas kunna genomföra prova-på-tillfällen för ovan grupper under v.34 – håll utkik på he

 

 

 

SMGK NEWS

 

 

Sommargympafritids i dagarna 2!
2021-05-20 10:25
 
Covid-19
2021-03-01 13:15
Det är tyvärr ganska höga siffror för Sigtuna kommun gällande smittspridningen och jag ser att jag får in lite frågor gällande hur man ska agera vid bekräftad smitta.
 
Notera att du ska förhålla dig enligt reglerna för bekräftad smitta om du skickar in ett covid test - detta gäller tills dess att du fått ditt provsvar - därefter gäller direktiv beroende på vad provsvaret visat.
 
För SMGK:
> Inkubationstiden för Covid är 5-14dagar.
 
> Om en familjemedlemmen har bekräftad Covid-19 så ska övriga i familjen ha blivit kontaktade av sjukvården gällande ev smittspridning och då kommit med förhållningsregler som hela familjen ska följa.
 
> Utdrag från FHM:
Alla, oavsett ålder, som har fått förhållningsregler ska följa dem, stanna hemma, undvika kontakter med andra och i övrigt bete sig som att man har testats positivt för covid-19.
 
> Förhållningsreglerna för friska hushållskontakter gäller från datumet då den sjuke personen testat sig och sju dagar framåt. Efter att förhållningsreglerna har upphört bör alla i hushållet vara uppmärksamma på symtom samt minimera sina kontakter med andra i ytterligare sju dagar.
Detta betyder att vi (SMGK) vill att även om du är testad med negativt provsvar att du avstår aktivitet med oss i SMGK i ytterligare 7dagar då det är de rekommendationer som FHM anger.
 
För frågor eller funderingar kontakta oss via kansli@smgk.se  alt styrelsen@smgk.se
 
Följ alltid de rekommenadationer som kommer ut via FHM/krisinformation
50-Års jubileum 2012
2020-10-15 09:31

Fler bilder (+128) >>
Fotograf Elin Eriksson Gala 2012
 
SMGK i Vilda Västern- the movie
2020-09-20 21:27
Väntan är över!
Här är den nu- THE ONE AND ONLY

SMGK i Vilda Västern!Stort tack till Frida Nellbeck för alla timmar vid klippbordet💕

Stötta oss gärna genom valfri swish-summa 
på 123 225 9299
Intäkter för inträde, lotteri och fika gick förlorade då vi inte kunde genomföra galan med publik
Välkommen på SMGK Årsmöte
2020-09-17 21:33
Vi påminner om klubbens årsmöte söndagen den 27 september 2020 kl.15:00 i Spegelsalen, Steningehallen.
För att inte riskera landets uppsatta maxantal för samlingar önskar vi anmälan senast 20 september.
Hälsar, Styrelsen
Covid-19 uppdatering
2020-06-15 10:47

Riksidrottsförbundet har en tät dialog med Folkhälsomyndigheten för att kunna ge stöd och direktiv gällande vilka regler som gäller för idrott i allmänhet. Riksidrottsförbundet har sedan löpande dialog med specialförbund (ex Svenska Gymnastikförbundet) för att stötta och ge direktiv på idrottsspecifika områden.

På söndag den 14/6 kommer nya direktiv att gälla för idrotter med närkontakt.
Bland annat kommer rådet om att undvika närkontakt mellan idrottsutövare att tas bort.

RF:s tolkning av detta är att även idrotter där mycket närkontakt förekommer kan genomföras (efter den 14/6).
Svenska Gymnastikförbundet följer samma linje och tillåter all passning efter den 14/6.
Med ovan som stöd tillåter SMGK all passning i samtliga grupper efter den 14/6.


Inga lättnader ges i övrigt gällande Folkhälsomyndighetens övriga råd.

·       God handhygien – tillgång till handtvätt alternativt handsprit

·       Fullt frisk och symptomfri (även lindrigt symptom

·       Utomhus om möjlighet finns ex uppvärmning.

·       Inga sammankomster över 50personer


Extra direktiv och förhållningssätt ser ni nedan

·       För samtliga grupper gäller avlämning av gymnaster utanför entrén till hallen (där ledare möter upp eller gymnasten går in själv med kod). Familjegruppsgymnaster får ha en förälder med i hallen då detta ingår i upplägget. Detta för att minimera antalet personer i hallen och därmed eventuell smittorisk.

·       Handtvätt för samtliga deltagare innan man går in i hallen – alternativt handsprit/gel om tvättmöjligheter saknas. Handtvätt ska även föregå ex fruktpaus.

·       Tvättservetter finns för avtorkning av torkbara ytor. Torkbara ytor torkas mellan varje tränande grupp/trupp. I Steningehöjdshallen finns dessa i hallen i övriga hallar har huvudledare med sig dessa till varje träning.

·       SMGK uppmuntrar till att utföra del av träningen utomhus ex uppvärmning/styrka i den mån det går.

·       För tränande i Steningehöjdshallen ska läktare inte användas för att minimera beröring av händer och räcken.

·       Vi ber att gymnaster håller sina träningstider och inte kommer tidigare alt. stannar kvar i hallen efter träning - också detta för att minimera antalet aktiva i hallen.


LÄGER:
Kan genomföras både internt och extern om resan till och från lägret sker utan behov av publika transportmedel såsom buss/tåg/flyg mm samt ligga inom en radie av 2timmars körsträcka. Detta för att hinna transportera hem en deltagare som ev. insjuknat under pågående läger. Lägerlokalen ska inte delas av gymnaster från annan förening under pågående träning. Direktiven från folkhälsomyndigheten gäller alltid vilket innebär att ledare behöver göra en bedömning om ovan allmänna SMGK direktiv kan uppfyllas innan läger genomförs.


TÄVLINGAR:
Vi ser i dagsläget inte någon möjlighet för våra trupper att närvara vid tävling då antalet, även utan publik, skulle överstiga 50personer.
Som ersättning för tävling kan en trupp bjuda in till/bli inbjuden till en träningstävling där 2 trupper tävlar mot varandra, utan publik men med närvarande domare. Kravet på max 50personer kvarstår.


Vi ber er alla vara lyhörda för eventuella symptom och stanna hemma om ni inte är helt friska.


Vid frågor så ber vi att ni vänder er till styrelsen via mail: styrelsen@smgk.se så kommer de att återkoppla till er snarast möjligt.
Alternativt Verksamhetsledare via kansli@smgk.se

Vi försöker hela tiden att hålla oss uppdaterade om nya direktiv från myndigheterna, RF och Svenska gymnastikförbundet.

 

//SMGK Styrelse och SMGK Verksamhetsledare

 

 

SMGK Informerar om nytt digitalt föreningssystem
2019-05-09 15:52

Vi har börjat använda ett automatiserat och digitalt föreningssystem för att skapa ännu bättre förutsättningar för att utveckla vår verksamhet.


Detta innebär att du som medlem kommer att kunna betala dina avgifter via digitala betalningsmetoder – en smidigare upplevelse för dig och en enklare hantering för oss.


Detta kommer även att bidra till en minskad manuell administration för oss som förening då din betalning kommer att prickas av direkt i vårt system. Så fort du har betalt din Medlemsavgift får du tillgång till en oas av smarta funktioner i SportAdmin MedlemsApp!

En administrationsavgift mellan 9-59kr, beroende på beloppet, per betalning tillkommer.


Vi önskar er alla en skön sommar och ser fram emot en ny termin i höst med många roliga träningar.

//Styrelsen

Nyheter från våra grupper
Motion, 23/02 11:35 
BARN 2-6år, 23/02 10:41 
Träningsgrupper från 7år, 23/02 10:36 
TRUPP Tävling, 17/01 15:29 
TRUPP Tävling, 22/11 12:16 
TRUPP Tävling, 21/10 10:08 
TRUPP Tävling, 30/09 09:43 
TRUPP FLICK | UTF BLÅ, 08/07 14:29 
TRUPP FLICK | FTF Blå, 08/07 14:26