SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sigtuna Märsta GK
Gymnastik

Svensk gymnastik vill
2012 satte Gymnastikförbundet upp riktningen Svensk Gymnastik – Rörelse hela livet, vilken beskriver de många ansikten som man tillsammans representerar. Inom utvecklingsmodellen ryms allt från den grundläggande barngymnastiken till seniorernas rörelseglädje. Däremellan finns en mångfald av olika uttryck inom gymnastiken, som kan handla om tävling, träning eller uppvisning.

Så här skriver förbundet på www.gymnastik.se:

Oavsett form, har vi samlat oss kring hur vi anser att Svensk Gymnastik ska bedrivas. Det finns beskrivet i utvecklingsmodellens nyckelfaktorer. I grunden handlar det om att finna glädje i det vi gör, att alla inte vill göra lika och att ha respekt för varandra. Vår värdegrund med tillhörande uppförandekod är en bas för all vår verksamhet.


Grunden i det vi gör, och gymnastikens attraktions- och utvecklingskraft, finns i föreningarna. Oavsett om de är nya eller har funnits med i några eller många år. Gymnastikförbundet är en katalysator i utvecklingsarbetet och ser till att Svensk Gymnastik har rätt förutsättningar för att bedriva verksamheten och nå målen.


Tillsammans värnar vi om det unika inom Svensk Gymnastik. För det vi gör tillsammans är unikt. Många vänder sig till oss när det gäller den grundmotoriska träningen och ser med fascination på det som vi ser som naturligt. Svensk Gymnastik har aldrig varit mer attraktiv än nu. Känn er stolta för vad vi tillsammans representerar och presterar.


Förbundsstyrelsen


Länk till en utskriftsvänlig version av boken Gymnastiken vill hittar du här (där SMGK finns på foto på sidan 21 i anslutning till rubriken som handlar om att förbundet ska bestå av välmående föreningar):

>>Gymnastiken vill
 
Facebook