SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sigtuna Märsta GK
Gymnastik

Kriterier för att få träna i trupp

 SMGKs Gruppstruktur är färgkoordinerad för att gymnaster, ledare och föräldrar enkelt ska kunna följa flödet  genom föreningens grupper.


Läs om vilka åtagande vi som förening förväntar oss av gymnaster, ledare och föräldrar.

SMGK Gruppstruktur 2024

Förälder till trupptränande gymnaster
För att allt ska fungera bra runt omkring truppgymnastiken behöver en trupp 2-3 truppföräldrar som "håller ihop" truppens aktiviteter utanför gymnastikgolvet (sociala aktiviteter med gymnasterna, runt-omkring-tävling, klubbgemensamma truppaktiviteter och truppkasseaktiviteter såsom t ex caféförsäljning). 

Föräldrastödet är enormt värdefullt för helheten för våra gymnaster och en förutsättning för att våra ledare ska känna motivation att lägga ideell tid på den omfattande träningsplaneringen som krävs för att våra gymnaster ska utvecklas både fysiskt och mentalt. En planering som tar mycket tid utanför det vi ser på golvet vid varje träningstillfälle. 

Här kan vi föräldrar stötta ledarna samtidigt som vi kan bidra med en föräldratrygghet för våra gymnaster både på träning och inför tävling. Ett gott samarbete mellan ledare-föräldrar-gymnaster gör oss tillgoda förebilder för klubbens värdegrund. I allt vi gör inom SMGK vill vi att man stämmer av mot värdeorden: helhet, uppmuntran, utveckling och gemenskap.  

Som truppförälder är man kontaktperson för truppen och har hand om truppkassan. I sin roll entusiasmerar man övriga föräldrar för bra sammanhållning och fördelar ut centralt tilldelade truppuppgifter i lagom stora portioner till övriga föräldrar. 

Alla föräldrar kring en trupp förväntas ta ansvar för ett par arbetsuppgifter per termin. Ett kriterie för att en gymnast får gå vidare från breddgymnastik till truppgymnastik är bland annat att föräldrarna kan ställa upp på att genomföra tilldelade uppgifter. Sök gärna upp truppföräldrarna för att visa ert stöd kring detta - då blir det roligare och enklare att vara engagerade tillsammans. Du kan även läsa mer om detta under menyvalet FÖRÄLDRAR.  

Vill du bidra till er trupps framtid och välmående och hjälpa till som truppförälder? Anmäl dig gärna via länken nedan så kontaktar vi dig med mer information:

 
Facebook