SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sigtuna Märsta GK
Gymnastik

Truppföräldrar är viktiga!
För att allt ska fungera bra runt omkring truppgymnastiken behöver en trupp 2-3 truppföräldrar som "håller ihop" truppens aktiviteter utanför gymnastikgolvet (sociala aktiviteter med gymnasterna, runt-omkring-tävling, klubbgemensamma truppaktiviteter och truppkasseaktiviteter såsom t ex caféförsäljning). 

Föräldrastödet är enormt värdefullt för helheten för våra gymnaster och en förutsättning för att våra ledare ska känna motivation att lägga ideell tid på den omfattande träningsplaneringen som krävs för att våra gymnaster ska utvecklas både fysiskt och mentalt. En planering som tar mycket tid utanför det vi ser på golvet vid varje träningstillfälle. 

Här kan vi föräldrar stötta ledarna samtidigt som vi kan bidra med en föräldratrygghet för våra gymnaster både på träning och inför tävling. Ett gott samarbete mellan ledare-föräldrar-gymnaster gör oss tillgoda förebilder för klubbens värdegrund. I allt vi gör inom SMGK vill vi att man stämmer av mot värdeorden: helhet, uppmuntran, utveckling och gemenskap.  

Som truppförälder är man kontaktperson för truppen och har hand om truppkassan. I sin roll entusiasmerar man övriga föräldrar för bra sammanhållning och fördelar ut centralt tilldelade truppuppgifter i lagom stora portioner till övriga föräldrar. 

Alla föräldrar kring en trupp förväntas ta ansvar för ett par arbetsuppgifter per termin. Ett kriterie för att en gymnast får gå vidare från breddgymnastik till truppgymnastik är bland annat att föräldrarna kan ställa upp på att genomföra tilldelade uppgifter. Sök gärna upp truppföräldrarna för att visa ert stöd kring detta - då blir det roligare och enklare att vara engagerade tillsammans.  

Vill du bidra till er trupps framtid och välmående och hjälpa till som truppförälder? Anmäl dig gärna via länken nedan så kontaktar vi dig med mer information:


Här finner du en manual för Truppföräldrar där du kan läsa lite mera om vad det innebär - Truppföräldrar är viktiga!
Hej Truppförälder!
Som truppförälder är du enormt viktig för både ledare och inte minst gymnasterna. Ni bidrar med struktur och ordning i de sociala och praktiska delarna utanför gymnastikgolvet och det är väldigt värdefullt för oss alla. Vi hoppas att du trivs i din roll och att vi får chans att utveckla föreningen tillsammans med dig under en lång tid.

Att vara truppförälder betyder inte att man är den som praktiskt ska göra allting omkring gymnasterna. Rollen innebär att du har helhetsperspektivet och är informationskanalen mellan ledare-föräldrar-gymnaster. Du har också mandat att delegera arbetsuppgifter vidare till andra föräldrar. Alla grupper har sina egna drivkrafter men vi hoppas att vi kan underlätta lite genom att bidra med vår samlade erfarenhet kring vad som brukar vara lagom portioner på uppdrag för var och en. Mer om det finns under menyvalet Engagemang.

Varje trupp har sin egen uppsättning av truppföräldrar men vi rekommenderar att man delar ansvaret tillsammans med 2-4 personer för att få en bra balans och god energi.
Tips till Truppföräldrarna
Truppföräldrarna utses på föräldramötet som hålls i samband med truppens uppstart i början av september. Befintliga truppföräldrar bör hjälpa till med inbjudan och genomförandet av mötet.

En viktig uppgift för Truppföräldrarna är att ordna truppmys, ett tillfälle för gymnasterna att umgås utan att träna. Truppföräldrarna samordnar och driver igenom men bör inte vara ensamma att ordna, ju fler som hjälper till desto roligare för alla.
 
Truppföräldrarna får tillgång till Sportadmin och kan göra utskick till föräldrarna i truppen.  
 
Trupperna hjälps åt att hålla caféet i Steningehallen öppet på söndagar, mer info finns under rubrik "Caféet Steningehöjden". Truppföräldrarna gör ett schema och ansvarar för att informera övriga föräldrar i god tid innan truppens veckor startar.
 
Varje trupp har sitt eget konto hos klubbens kassör. Truppföräldrarna behöver ha koll på inkomster och utgifter och se till att kvitton redovisas enligt förenings direktiv. Se info under rubrik "Truppkassor" alla trupper ska ha en egen truppkassör.

Truppföräldrarna tar hand om dräkter innan och efter tävling. Tjejernas dräkter hämtas hos och återlämnas till Kicki (kicki.hjelm@live.se). 

Inför uppvisning (Gala) och tävling (tex Adventsutmaningen) delegerar och strukturerar Truppföräldrarna de arbetsuppgifter som truppen fått ansvar för.
 
Helt frivilligt men väldigt uppskattat är en avslutningsgåva till tränarna i slutet av läsåret. Truppföräldrarna samordnar.
 
Facebook