SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sigtuna Märsta GK
Gymnastik

Städning av gropen 1gång/månad

Städning av gropdelen ska hanteras av trupperna. Truppföräldrarna säkerställer att städningen blir av.
Access till hall och grop har huvudledare i alla trupper som säkerställer att nycklar, tag och info om av-och på-larmning finns hos de som ska genomföra städningen - kontakta din huvudledare för överenskommelse.


Se schema för vilken månad som gäller för vilken trupp nedan.
 
Bilder sitter uppe i gropdelen så att ni ser alla redskaps placeringar- de är inte helt uppdaterade men ni får ett hum om hur redskapen ska stå.
 
Uppgift:
Hela gropen skall dammsugas (töm hela gropen på redskap) med borstvalsdammsugare.
Tumblinggolvet skall dammsugas med vanlig dammsugare.
Mattavåder skall dammsugas (ej friståendevåder - dessa ansvarar MIX SVART för)
Kardborreband ska rensas från hår och klädfibrer (ej fristående kardborreband - dessa ansvarar MIX SVART för)
Alla avtorkningsbara redskap ska torkas - tvättservetter samt spray och mopp finns på plats det finns även diskmedel i köket samt hinkar och trasor i förrådet - tänk bara på att inte bära med vattenhinkar in i gropdelen för att undvika vattenspill på heltäckningsmattorna eller groparna. 
 
Nagelborstar/"räfsor" finns för att rensa kardborrebanden - gaffel fungerar också bra.
En vanlig dammsugare och en borstvalsdammsugare (bättre att få upp hår och klädfibrer från nålfiltsmattorna i hallen) finns i vår SMGK förråd. 
Koppla endast in två dammsugare i gropens uttag och ta sedan förlängningssladd och koppla in dammsugare från entrén så att inte  en säkring går!
 
Städningen tar ca 1,5-2tim. beroende på hur många som ställer upp (tiden 1,5 tim då 11personer med 2 borstvalsdammsugare).
Truppen kan själv bestämma om de önskar att föräldrar OCH gymnaster städar eller om det bara är föräldrar -rekommendation är att engagera gymnaster och föräldrar. Enklast är att "offra" en sovmorgon och köra en söndag morgon kl 8-9,30. För övriga tider kontakta kansliet.
All städning behöver bokas med kansliet så att vi kan säkra att hallen är bokad och att vi som förening har access till hallen - maila kansli@smgk.se för att boka in dag och tid.
 
Borstvalsdammsugare: 
Denna är en nyinvestering och ganska dyr dammsugare så vi vill att ni tar hand om den på bästa sätt. Det finns en knapp på dammsugaren som fäller handtaget för att kunna dammsuga. Dammsugaren får INTE stå på "tomgång" - används den inte så måste den stängas av!
 
Tips!
passa på att ha lite truppmys en söndag med truppen och städa och fika/ät/mys tillsammans - kanske en morgonstädning med frukost efter - kanske byta träningstid med en av morgongrupperna för just städhelgen (om man inte har tiden 9-11,30).

Städningen bör äga rum under månadens senare del (15:e och senare) för att undvika att städningarna kommer "på" varandra.
 
//SMGK Verksamhetsledare
 
 
Facebook