SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sigtuna Märsta GK
Gymnastik

Truppkassor - Ramar

Truppkassor - Ramar

Styrelsen har kommit fram till att truppkassan fördelas enligt gruppens egna behov.

Detta innebär att vi som styrelse inte kommer bestämma ett specifikt sätt att hantera truppkassor och insamlingar på, utan litar på att ledarteamet tillsammans med eventuell truppkassör/truppförälder kan ta dessa beslut utifrån gruppens behov.

Det är däremot väsentligt att alla i gruppen, såsom ledare, gymnaster och föräldrar, är informerade om hur insamlingar och fördelningen kommer gå till väga. Denna information ska vara tillgänglig före det att insamlingen börjar.

Nedan ges två exempel på hur en insamling skulle kunna skötas:

  • En gemensam pott som fördelas jämnt mellan alla gymnaster oavsett säljinsats.
  • En individuell insamling där var gymnast säljer för sig.

Exakt hur insamlingen sköts måste vara tydligt innan försäljningen börjar.

Utifall frågor eller funderingar uppstår, finns styrelsen tillgänglig för att svara på dessa samt ge vägledning om behov finns.

 

Styrelsen

2022-06-12

Truppkassörer

Hösten 2018 infördes TruppKassörer.
 
Alla trupper ska därmed utse en truppkassör i varje trupp. Denna kassör kommer att få behörighet att logga in och se saldo på just er trupps konto. Detta blir då en tidsbesparing för både truppen och klubbens kassör.
 
Är du utsedd truppkassör så skicka ett mail till kassor@smgk.se cc din trupps huvudledare och meddela att du behöver access.
 
Du kommer då att få ett mail från vår SMGK Kassör med eventuell kompletterande uppgifter. Därefter ska du gå till (valfritt) Handelsbank kontor och hämta ut ett bank-dosa för att kunna komma igång.
 
Ramar för hantering av truppkassa
//SMGK
Bankkonto för insamlingar
Inom vår idrott är vi lyckligt lottade då omkostnaderna för att kunna träna inte är så stora. Det man behöver lägga pengar på för sin gymnast är dräkt och vattenflaska. För truppgymnasterna behöver man tåskor för friståendeträningen.
 
Om laget bestämmer sig för att för att samla in större summor för t ex läger ska det vara väl förankrat med gymnasternas familjer i god tid innan insamlingen startar. Insamlingsaktiviteten ska behandlas som ett tydligt uttalat projekt där kostnaderna och hur intäkterna ska samlas in kan visas. 
 

För alla våra trupper erbjuder vi ett öronmärkt konto med tillhörande Swishnummer för att kunna samla in pengar för läger och/eller löpande omkostnader som truppmys och liknande. Handelsbanken sponsrar alla konton med den fasta avgiften för Swish (29kr/mån och konto) samt transaktionsavgiften (2kr/betalning) - det tackar vi för!
Notera att trupperna förväntas använda upp insamlade pengar under året och då senast i juni månad. Pengar som finns kvar på kontot efter juni månad tillfaller föreningen - samlar ni till något specifikt och därför önskar ha kvar pengarna på kontot (läger, inköp av truppkläder etc) så behöver ni kontakta kassor@smgk.se innan slutet av juni månad.


HANTERING AV TRUPPKONTO
  • Vid gemensamma aktiviteter använder vi SMGKs eventkassa för insättning el Swishbetalning för att efter redovisning fördela ut pengarna till deltagande trupper
  • Vid truppspecifika aktiviteter (ex caféförsäljning i egen regi) används truppens eget konto via Swish
  • För uttag mot utlägg används appen CompanyExpense för foto på kvitto med notering om vilken truppkassa utlägget ska ersättas från
  • För betalning via faktura till klubben märks fakturan tydligt med truppens namn samt kontaktperson för godkännande av faktura. Fakturan måste vara utställd till Sigtuna Märsta GK!
 
VÅRA KONTO- OCH SWISHNUMMER
SMGKs Eventkassa Trupp: 6919-998 620 408, Swishnummer 123 225 92 99 - Café 
SMGKs Eventkassa Klubb: 6919-466 708 211, Swishnummer 123 377 27 53 - profilkläder/Lotteri
SMGK Insamling klubb: 6919-454 931 891, Swishnummer 123 263 31 39 - Entré / vuxenträning
 
 
Är du truppförälder och behov av ett truppkassekonto? kolla med din truppkassör alt. maila till kassor@smkg.se 
Utlägg och fakturor
UTLÄGG
Om du har haft ett utlägg för klubben och vill ha ersättning för det så redovisas det enkelt via appen CompanyExpense som du laddar ner gratis från valfri appbutik. Om du inte använt den tidigare så mailar du kansli@smgk.se och ber om att få en inbjudan för koppling till SMGKs sida. På CompanyExpense hemsida ser du en instruktionsfilm som visar hur man gör. 

Om utlägget avser något som er truppkassa ska ersätta så vänder du dig till truppkassören som har hand om er truppkassa. För dig som är truppkassör och gör detta lite oftare rekommenderar vi även att delta i ett webinar för att få lite fördjupad kunskap. Det bokar du här: https://companyexpense.se/boka-webinar/

Tänk på att alltid ange en beskrivning av kostnaden och ditt kontonummer. Utlägg måste alltid godkännas i förväg av klubben via "policy" (ex avslutningsfika) alt kansli/kassör.

FAKTURA
Ibland vill man att klubben ska betala fakturor istället för att man gör utlägg. Avser det en kostnad som är specifik för en trupp så vänder man sig till sin truppkassör som ansvarar för truppkassan.

För att fakturan ska kunna betalas av föreningen så behöver fakturan vara utställd till Sigtuna Märsta GK (om den står på dig som privatperson behöver du betala den först och sedan redovisa in det som ett utlägg - se ovan. Var noga med att få in en referens på fakturan där truppens namn samt kontaktperson med mobilnummer/mailadress framgår.

/Kansli och kassör
HUR SKAFFAR MAN TRUPPKASSA

Varje trupp kan få ett truppkassekonto för insamlingar till t ex tävlingsomkostnader eller läger. För att klubben ska kunna bistå med en truppkassa behöver truppen utser en Truppkassör som har kontakt med klubbens kansli/kassör för frågor rörande truppkassan.

 
HUR BETALAR MAN IN TILL KONTOT
Till truppkassan finns ett unikt swishnummer som truppen anger vid inbetalningar för att smidigt få in pengarna direkt på kontot. Självklart kan man också göra en överföring till kontot. Truppkassorna har inget bankgiro kopplat till sig.
 
HUR BETALAR MAN UT FRÅN KONTOT
För uttag ur truppkassan redovisar man in ett utlägg och väljer kontot för truppkassan som ska stå för utlägget i appen CompanyExpense. Maila kansliet om du behöver en inbjudan till CompanyExpense.

Vid större inköp kan man även be om faktura som föreningen sedan betalar. För att det ska fungera bra så är det viktigt att fakturan tydligt märks med vad som avses, vilken truppkassa som ska betala kostnaden och namnet på den som vet detaljerna kring inköpet (som sedan får godkänna betalning av fakturan). Fakturan måste vara utställd till Sigtuna Märsta GK!
 
HUR VET MAN SALDOT PÅ KONTOT
Truppkassören har tillgång till kontot och kan när som helst logga in för att se saldot.
 
STÖRRE AKTIVITET
Vid större aktiviteter/uttag från kontot där ev klubben skjuter till pengar, exempel vid läger på SM-nivå, så gör man en ansökan via mail och skickar in till kassören.
 
Facebook